Over mij
Al jaren leg ik me toe op het bereiden van lekkere en voedzame vegetarische maaltijden. Ik verdiepte me in oeroude en actuele visies op gezonde voeding. Zo ontdekte ik dat deze bijna altijd uitgaan van dezelfde basisprincipes. Ook leerde ik welke andere aspecten dan voeding van invloed kunnen zijn op je gezondheid en welbevinden. Ik vind het boeiend om wat ik leer ook toe te passen in mijn eigen leven: Hoe werkt het bij mij, wat bevalt goed en wat past niet?
Ik merk dat mensen vaak ontmoedigd raken door alle informatie over wat (on)gezond zou zijn. Waar zijn de praktisch handvatten die je kunt inpassen in je leven?
Zo ontstond mijn drijfveer om mensen die graag gezonder en meer in balans willen leven maar niet goed weten waar of hoe te beginnen, op een praktische manier op weg te helpen naar een vitale basisleefstijl op maat. Zodat deze beklijft en iemand er werkelijk baat bij heeft.
Tijdens de HBO gecertificeerde opleiding aan de MARK Academy, die ik in 2021 met succes heb afgerond, leerde ik hoe ik dat kan doen als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Een paar eenvoudige aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken.
Vanuit mijn belangstelling voor de vegetarische keuken volgde ik al eerder een koksopleiding in Haarlem bij VIP Health & Nutrition. Deze opleiding verschafte naast een heerlijke ontdekkingsreis in de vega(n) keuken ook kennis over de oude oosterse en actuele westerse visies op de invloed van voeding en andere leefstijlaspecten op het welbevinden van lijf, hart en hoofd. Naast het coachen werk ik als zelfstandig beleidsadviseur en projectleider voor overheden en organisaties in de culturele sector.
In dit werk en als coach komen mijn kernkwaliteiten goed tot hun recht: Opmerkzaam, analytisch, integer, flexibel en gericht op samenwerking, resultaat en zelfontwikkeling.